Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:


JURGEN DE JAEGER (IDINNO): “COBOFISK WAS OP EEN HALVE DAG OMGESCHAKELD NAAR TELEWERKEN”

Idinno is een consulting- en managementbedrijf dat gespecialiseerd is in innovatieadvies, innovatiemanagement en begeleiding in digitale transitie voor KMO’s, de zorg en overheid. Digitalisering speelt daarin een grote rol. Zaakvoerder Jurgen De Jaeger is al geruime tijd klant bij Cobofisk en vindt de manier waarop zij de digitalisering van hun diensten hebben opgezet voorbeeldig: “Met de coronacrisis waren ze op een halve dag omgeschakeld. Dat kan alleen als je uitermate goed voorbereid bent. Zij zijn op vlak van digitalisering koplopers.”

“Met de coronacrisis was Cobofisk op een halve dag omgeschakeld. Dat kan alleen als je uitermate goed voorbereid bent. Zij zijn op vlak van digitalisering koplopers.”

Digitale pakketten koppelen tot één hybride systeem

Jurgen De Jaeger (zaakvoerder): “Het is voor een modern bedrijf noodzakelijk geworden om met diverse digitale pakketten te werken en die te koppelen tot een virtueel systeem dat toelaat om gigantisch veel quality time uit te sparen die je dan kan besteden aan het ondernemen zelf. Ik denk dat die digitalisering op alle niveaus noodzakelijk is. In de markt worden er tegenwoordig deelpakketten aangeboden op vlak van boekhouding, organisatie, productie, marketing en projectopvolging met elk hun specialiteit. Door die pakketten met elkaar te verbinden kan je je bedrijf uiterst efficiënt organiseren. Je spaart tijd uit en je bent er toch zeker van dat je bedrijf goed geleid wordt. Vroeger was je bijvoorbeeld regelmatig een halve of hele dag of zelfs een weekend met je boekhouding bezig. Nu is dat een geautomatiseerd proces waar je af en toe acties moet ondernemen. Je bent nu meer bezig met de realtime cijfers in plaats van vroeger de administratie.”

“Je kan je bedrijf uiterst efficiënt organiseren door digitale pakketten met elkaar te verbinden. Je spaart tijd uit en je bent er toch zeker van dat je bedrijf goed geleid wordt.”

Begeleiding in de digitale omslag voor bedrijven

Jurgen De Jaeger: “De digitalisering in Belgische bedrijven kan nog beter. Er zijn nog een pak Belgische bedrijven die twijfelen. En dat zijn gemiste kansen. Dat is volgens mij ook een sterk punt van Cobofisk. Zij zijn zodanig georganiseerd dat ze hun klant geruime tijd ondersteunen in de digitale omslag en hem zo overtuigen van het nut ervan. De meesten die het enkele maanden onder begeleiding uitgeprobeerd hebben, willen niet meer terug.”

“Cobofisk is zodanig goed georganiseerd dat ze hun klant geruime tijd ondersteunen in de digitale omslag en hem zo overtuigen van het nut ervan.”

De mindset rond digitaal ondernemen verandert stilaan

Jurgen De Jaeger: “De coronacrisis biedt mogelijkheden om versneld te innoveren. Als je kijkt naar het hele videogebeuren dat nu plaatsvindt… Ik ben al tien jaar bezig met videocalls en conferenties. Maar we waren met niet velen. Op dit moment zijn heel veel mensen zover dat een meeting voor de camera heel gewoon aan het worden is. Ik denk dat je die evolutie niet meer kan terugdraaien. Vroeger was er een zekere schroom om in beeld te komen. Nu kijkt men daar zelfs niet meer naar. De mindset is veranderd. Men begint nu ook de voordelen te beseffen. Ik heb gisteren met een klant anderhalf uur vergaderd via video. Als ik dat ter plekke moet gaan doen, ben ik drie uur kwijt aan de verplaatsing. Het zou jammer zijn als die evolutie zich niet zou doorzetten. Alleen al voor de uitgespaarde tijd en de files. Ik zie die evolutie toch impact hebben op het onderwijs en op de zorg. In de toekomst zullen er wellicht meer consultaties digitaal plaatsvinden.”

“Dankzij corona kunnen we wel ineens digitaal vergaderen. In de toekomst zullen er wellicht meer consultaties digitaal plaatsvinden.”

De toekomst van innovatie en financiële grenzen

“Ondernemers zullen zich wapenen voor een nieuwe crisis in de toekomst door innovatie en digitalisering. De benadering zal weliswaar anders zijn dan voor de coronacrisis. Men zal meer aandacht hebben voor wendbaarheid, flexibele organisatiestructuren, online diensten, geautomatiseerde processen en artificiële intelligentie. Ook al zal men bang zijn om risico’s te nemen en innovatie vooral tegen het licht houden van de financiële mogelijkheden en een veilige cashflow. Innoveren en digitaliseren zal noodzakelijk zijn voor de toekomst van elke onderneming.”

“Ondernemers zullen zich wapen voor een nieuwe crisis in de toekomst door innovatie en digitalisering.”Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:

Direct naar het profiel van Cobofisk »


Zoek een accountantskantoor bij u in de buurt »


Lees een ander artikel »Auteur

Cobofisk
Brugstraat 147
9880 Aalter

Andere artikelen

INTERVIEW LUC COOPMAN: ONS DOEL IS DE WINST VAN EEN BEDRIJF OPTIMALISEREN
Lees verder

Wat doet een accountant?
Lees verder

Accountant; Het beroep
Lees verder

Samen digitaal ondernemen? Maak kennis met JAMES!
Lees verder


Zoek naar een accountantskantoor in de buurt